banner-the-boost.jpg

Hoe werkt het programma?

De meeste mensen beginnen de zoektocht naar een nieuwe baan op een vacaturesite. Je filtert op functietitel of werkgebied in de hoop dat je een leuke vacature vindt en aan alle eisen voldoet. Maar hoe vind je jouw ideale baan tussen al die vacatures?

 

Bij The Boost beginnen we liever bij jou. Wie ben jij als persoon, waar krijg je energie van en welke ervaring breng je met je mee. Het programma is opgebouwd uit drie fasen: zelfonderzoek, focus bepalen en actief solliciteren.

Elke fase brengt andere vragen en uitdagingen met zich mee. Afhankelijk van waar je nu staat is de ene fase meer relevant dan de andere fase. Daarom bepaal je aan het begin van het programma wat jouw persoonlijke doelen zijn.

 

Hoe beter jij jezelf kent, hoe beter je een afweging kunt maken in welke baan jij goed tot je recht komt. Zelfonderzoek is daarom een belangrijk onderdeel van The Boost. Het helpt je om gericht te kiezen voor een specifieke branche, organisatie of functie. En om je verhaal te onderbouwen en je te onderscheiden van sollicitanten. 

Drie fasen van The Boost:

01

Fase 1: Zelfonderzoek

In deze fase ben je vooral bezig met de vraag 'wie ben ik?' Deze fase helpt je om duidelijk te krijgen wat jouw kwaliteiten en drijfveren zijn en in welke werkomgeving jij goed tot je recht komt.

02

Fase 2: Je focus bepalen

In deze fase combineer je jouw kennis en ervaring, kwaliteiten en drijfveren met de branches en beroepen waar je interesse in hebt. Zo breng je focus aan in de beroepen die jij verder wilt onderzoeken.

03

Fase 3: Actief solliciteren

Deze fase gaat over jezelf profileren. Hier komen de vragen 'wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik' samen in het verhaal dat je naar buiten brengt. Hoe duidelijker je verhaal, hoe makkelijker het wordt om jezelf en anderen te overtuigen.

Wat leer je tijdens The Boost?

Afhankelijk van jouw persoonlijke doelen leer je bijvoorbeeld:

 welke waarden jij belangrijk vindt;

 wat jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten zijn;

 wat je belangrijk vindt in een baan/ werkomgeving;

 hoe je vacatures zoekt en vindt;

hoe je een goede brief, cv en LinkedIn profiel opstelt; en

 hoe je een overtuigend sollicitatiegesprek voert.

Ook leer je waar werkgevers op selecteren en oefen je met het voeren van sollicitatiegesprekken. In de afgelopen jaren volgden ruim 175 deelnemers het programma en meer dan 50% van deze deelnemers vond tijdens of kort na The Boost een leuke baan. 

Hoe is het programma opgebouwd?

The Boost duurt 8 weken en bestaat uit:

  • Een online kennismakingsgesprek;

  • Toegang tot jouw persoonlijke leeromgeving;

  • Wekelijks online workshops & opdrachten; 

  • Wekelijks contact met jouw buddy;

  • Een vierdaagse boostcamp, incl. overnachtingen; en

  • Een afsluitende trainingsdag in Rotterdam.

 

Hoeveel tijd ben je per week bezig?
Gemiddeld ben je hier zo'n 8 uur per week mee bezig. In de week van de boostcamp en de afsluitende week ligt dit hoger, omdat er trainingen op locatie zijn. 
Alle reis- en verblijfskosten tijdens deze trainingen worden door de Flanderijn Foundation vergoed.

Marieke vertelt in 60 seconden...

Wat het programma inhoudt.

Waarom jij wil mee doen.

En waarom we dit gratis aanbieden.