The_Boost_training_1.jpg

Veelgestelde vragen

Wat levert The Boost op?


Tijdens The Boost onderzoek je wat jouw kwaliteiten zijn en wat je belangrijk vindt in een baan. Je gaat op zoek naar bedrijven en functies die bij jou passen en je bedenkt wat jouw toegevoegde waarde is voor deze werkgevers. Zo ontstaat een overtuigend verhaal waarmee je de volgende stap in jouw loopbaan kunt zetten. Hierdoor wordt het makkelijker om werkgevers te overtuigen van wat jij te bieden hebt.
Kan ik al meedoen als ik een baan heb?


Jazeker! Heb je al een baan en ben je op zoek naar een baan die beter bij jou past? Of loopt je tijdelijke contract binnenkort af en wil je je oriënteren op een volgende stap? Dan kunnen wij je hierbij helpen. Bijvoorbeeld door je te leren hoe je overtuigend een sollicitatiegesprek voert.
Zijn er kosten verbonden aan het programma?


The Boost is een initiatief van de Flanderijn Foundation. We kunnen dit programma gratis aanbieden omdat de Flanderijn Foundation en haar partners alle kosten financieren. Wel verwachten we dat je je 100% inzet. Dat betekent dat je de online opdrachten maakt, aanwezig bent bij de trainingen en wekelijks contact hebt met je buddy.
Hoe ziet het online programma eruit?


In de eerste week krijg je toegang tot jouw persoonlijke online leeromgeving. In deze omgeving staan wekelijks nieuwe opdrachten voor je klaar die je in je eigen tijd en tempo maakt. Zo onderzoek je jouw kwaliteiten, krijg je feedback op je brief en cv en maak je een persoonlijk plan om een volgende stap in je carrière te zetten. Tijdens de workshops gaan we aan de slag met de inzichten die je in het online programma hebt opgedaan.
Wat als ik na zeven weken geen baan heb gevonden?


In de eerste week bepaal je welke doelen jij wilt bereiken. Je wilt bijvoorbeeld:

  • je kwaliteiten ontdekken en weten in welke functies je deze kunt inzetten;
  • je motivatiebrief, cv of LinkedIn profiel verbeteren; of
  • je zeker voelen tijdens een (online) netwerk- of sollicitatiegesprek.
Tijdens het programma stel je een actieplan op. Zo weet je ook in de maanden na The Boost hoe jij stap voor stap naar je doelen kunt toewerken.
Ik heb een andere vraag...


Staat jouw vraag hier niet bij? Neem contact op via foundation@flanderijn.nl.
Waarom hanteren jullie een leeftijdsgrens?


We richten ons met The Boost op werkzoekenden tussen de 20 en 40 jaar. De uitdagingen in de eerste helft van je carrière zijn bijvoorbeeld kiezen welke baan echt bij je past en werkgevers overtuigen dat je ondanks je weinige ervaring wel van toegevoegde waarde bent. Dat wil overigens niet zeggen dat je boven je veertigste makkelijker aan een baan komt. Toch zijn er andere intiatieven die hier beter op aan sluiten, zoals onze partner Jobon.
Welke maatregelen nemen jullie rondom corona?


Ook wij doen er alles aan om verspreiding van het corona virus te voorkomen. Daarbij volgen we de richtlijnen van het RIVM.
Hoeveel tijd ben ik wekelijks bezig met The Boost?


The Boost duurt zeven weken en elke week:

  • volg je een online module met opdrachten;
  • vindt er een interactieve workshop plaats; en
  • heb je een coachgesprek met jouw buddy.
Gemiddeld ben je hier zo’n acht uur per week mee bezig. In de derde week ga je op een vierdaagse boostcamp en in de laatste week sluiten we af met een terugkomdag. In deze weken ligt de tijdsinvestering dus hoger.
Waar vindt The Boost plaats?


Een groot deel van het programma volg je online vanaf je eigen laptop of computer. Er zijn twee momenten waarop we fysiek bij elkaar komen:

  1. In week drie vindt de vierdaagse boostcamp plaats. Tijdens deze dagen verblijf je in de Beukenhof in Biezenmortel (Noord-Brabant).
  2. In de zevende week is er een afsluitende trainingsdag in Rotterdam.
Alle reis- en verblijfskosten worden vergoed. En voor de locatie in Biezenmortel rijdt er een pendelbusje vanaf een nabij gelegen station.
Wat als ik tussentijds een baan vind?


The Boost duurt zeven weken. En in die zeven weken kan het maar zo zijn dat je een leuke baan vindt. Geweldig, want daar is The Boost ook voor bedoeld. Wel raden we je aan om het programma volledig af te ronden. Het programma helpt je namelijk ook bij je ontwikkeling als professional. Mogelijk kun je je leerdoelen bijstellen, waarbij je je focust op vaardigheden die je in je nieuwe baan kunt toepassen. En mocht je toch besluiten om eerder te stoppen, dan overleg je dit met je buddy.

Misschien vind je dit ook interessant:

Marieke vertelt wat het programma inhoudt.

Wat het oplevert om mee te doen.

En waarom we dit gratis aanbieden.