• René Luisman

Werk zoeken gaat makkelijker als er iemand met je meedenkt

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, dan is het fijn als iemand met je meedenkt. Bijvoorbeeld om je bewust te worden van je kwaliteiten en blinde vlekken of om je aan te moedigen wanneer het even tegenzit.

Juist daarom wordt elke deelnemer tijdens The Boost gekoppeld aan een buddy. Wij spraken met Noëlle. Zij werkt zelf bij Flanderijn en begeleidde vier edities een deelnemer van The Boost.

Noëlle, wat maakte dat je je als buddy hebt aangemeld?

Ik vind het altijd leuk om met mensen te werken en te kijken hoe we samen kunnen groeien. Dus toen een collega me op de buddyrol wees werd ik direct enthousiast. Ik heb meegedaan om een steentje bij te kunnen dragen aan de zoektocht naar het kunnen en willen van anderen. Het is erg mooi deelnemers te zien groeien en om te zien dat ze steeds zekerder van zichzelf worden.

Buddy Noëlle

Wat heb je zelf geleerd van The Boost?

Dat het goed is om af en toe kritisch naar jezelf te kijken. Dit maakt dat het voor jou duidelijker wordt wat je nu echt wilt en waar je voor staat. Door eens goed naar jezelf te kijken en de vraag te stellen ‘past dit bedrijf wel bij mij en word ik hier gelukkig van?


Twee vragen die ikzelf erg belangrijk vind als het aankomt op de matching tussen een werkgever en -nemer. Ik heb namelijk geleerd dat je door het bepalen van jouw waarden makkelijker keuzes maakt.

Welke tip heb je voor werkzoekenden?

We kunnen vaak veel meer dan we denken. Soms zitten we onszelf meer in de weg dan we door hebben. We zijn allemaal mensen met zwakke en sterke punten. Probeer de gelijkwaardigheid te bewaren. Houd in het achterhoofd dat jij als mens solliciteert en de werkgever als mens naar jou kijkt.