top of page
  • Writer's pictureRené Luisman

Wat als je niet op je plek zit?

Als kind wist ik niet wat ik wilde worden. Ik hield me er niet mee bezig. Maar na een paar onafgeronde studies voelde ik de druk om de juiste keuze te maken. Ik koos voor veilig en solliciteerde op de eerste baan die op mijn pad kwam.


Al vanaf de eerste dag voelde ik dat dit niet mijn plek was. Ik leerde nieuwe kennis en vaardigheden en werkte in een jong dynamisch team. Maar inhoudelijk had ik geen affiniteit met het werk en de doelen van de organisatie. En ook vond ik het werk niet uitdagend genoeg.

Ga jij fluitend naar je werk?

In de jaren die volgden wisselde ik regelmatig van functie en afdeling. Toch bleef het gevoel dat ik niet op mijn plek zat. En zocht ik naar vacatures, dan kwam ik al snel op soortgelijke functies, omdat dit nu eenmaal was waar ik ervaring in had.


Dit herken ik ook bij de deelnemers van The Boost. Twintigers en dertigers in de eerste helft van hun carrière die erachter komen dat de studie- of werkrichting die ze hebben gekozen het eigenlijk niet is. Maar wat dan wel? En hoe pak je dat aan?


Misschien herken je dit ook wel bij jezelf. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je blijft doen wat je doet. Ook als de werkdruk hoog is, het werk niet uitdagend genoeg is of je eigenlijk met tegenzin naar je werk gaat.


Om een baan en organisatie te kiezen die bij je past is zelfonderzoek cruciaal. Dat je weet welke persoonlijkheidskenmerken jou uniek maken. Wat je drijfveren zijn en waar je minder enthousiast van wordt. Welke competenties je van nature hebt, welke je gaandeweg hebt ontwikkeld en de dingen waar je minder goed in bent. En de branches en verantwoordelijkheden waar je interesses liggen.


Want als je dit alles weet, kun je veel gerichter zoeken naar vacatures. Je kunt onderbouwen waarom je ergens solliciteert en wat jouw toegevoegde waarde is. En daarmee heb je de tools in handen om betere keuzes te maken en je te onderscheiden van andere sollicitanten.

Eind april start een nieuwe editie van The Boost, een gratis training voor werkzoekenden. In acht weken doorloop je alle fasen van het sollicitatieproces. Van zelfonderzoek tot actief oefenen met solliciteren. Ruim 175 deelnemers gingen je voor.


'Ik deed mee aan The Boost omdat ik wilde ontdekken wat er voor mij belangrijk was in een baan en mij minder onzeker voelen in het solliciteren. Heel fijn dat je een vaste buddy had waar je wekelijks contact mee had. Dit zorgde ervoor dat ik actiever bezig bleef met sollicitatie activiteiten en nieuwe inzichten heb gekregen.' - Vera, 27 jaar

Het programma is gratis, maar niet vrijblijvend. Wekelijks volg je interactieve workshops, maak je opdrachten en word je begeleid door een buddy die je helpt om jouw persoonlijke doelen te behalen.


Wil jij een stap zetten in je loopbaan? Wil je meer zicht krijgen in wie je bent en wat je kunt? En wil je gerichtere keuzes maken op welke functies je solliciteert? Dan is The Boost iets voor jou.


Er zijn tien plekken beschikbaar. Je kunt je hier tot en met 15 april aanmelden.

bottom of page