top of page

Waarom Vera deelnam aan The Boost, het trainingsprogramma voor werkzoekenden

Wat zijn de redenen dat iemand deelneemt aan The Boost, een kosteloos trainingsprogramma voor werkzoekenden? Sommigen weten bijvoorbeeld niet waar hun kwaliteiten liggen, anderen weten niet wat ze zoeken in een (volgende) baan. We spreken Vera (27 jaar) die tijdens het traject online modules & opdrachten maakte en interactieve (online) workshops volgde zoals 'Hoe kies je jouw ideale baan?', 'Hoe kun je slim netwerken via LinkedIn?' en 'Hoe overtuig je een werkgever?'.


Waarom deed jij mee aan The Boost? Ik deed mee aan de Boost omdat ik al langere tijd werkzoekende was en inspiratie zocht voor nieuwe wegen om een baan te vinden. Ik wilde ontdekken wat er voor mij belangrijk was in een baan en mij minder onzeker voelen in het solliciteren.


Hoe heb jij The Boost ervaren? Ik heb de Boost als prettig ervaren. Ondanks dat het dit keer volledig online was, vond ik dat het goed was opgezet, met waardevolle trainingen en vooral ook heel fijn dat je een vaste buddy had waar je wekelijks contact mee had. Dit zorgde ervoor dat ik actiever bezig bleef met sollicitatie activiteiten en nieuwe inzichten heb gekregen.


Wat heb je geleerd van The Boost? Ik heb geleerd om beter voor mijzelf helder te krijgen wat ik zoek in een baan, waardoor ik breder heb gezocht naar functies die bij mij zouden kunnen passen. Ik heb ook geleerd om te bedenken wat ik wil leren in een baan en dat ik hierin naar kortere en langere termijn doelstellingen kan kijken.


Heb jij een tip voor werkzoekenden?

Durf een beetje out-of-the-box te denken qua banen, functies. Soms doe je interessante inzichten op door te zoeken naar vacatures/bedrijven waar je misschien in eerste instantie niet aan denkt.

 

* In verband met de privacy van Vera hebben we bij dit artikel een Stockfoto gebruikt.

bottom of page