top of page
  • Writer's pictureRené Luisman

Kan ik meedoen aan The Boost als ik al een baan heb?

Jazeker! Het vinden van een baan is in de huidige arbeidsmarkt meestal niet zo lastig. Maar een baan kiezen die echt bij je past is een stuk moeilijker. Misschien wil jij ook wel graag iets anders doen. Maar waar begin je?

Haal jij voldoening uit je werk?
Haal jij voldoening uit je werk?

Als ik terugkijk naar mijn eigen loopbaan dan rolde ik van de ene in de andere baan. Na een paar jaar was ik meestal uitgekeken op een functie. En zodra ik ergens een kans zag greep ik die aan. Ik wilde groeien. Mezelf verder ontwikkelen. Nieuwe dingen leren en laten zien dat ik ambitie had. Ik keek vooral naar wat een logische volgende stap was op basis van mijn opleiding en de ervaring die ik tot dan toe had opgedaan. Maar ik vergat te kijken naar waar ik echt energie van kreeg.


Hoe is dat voor jou? Had je tijdens je studie een duidelijk doel voor ogen? Wist je al jong wat je wilde worden? Of ben je toevallig op de plek gekomen waar je nu zit? En word je blij van het werk dat je doet?

Wat doe je als je niet op je plek zit?

Veel mensen weten niet waar ze echt blij van worden in een baan. Misschien heb je zelf ook wel het gevoel dat je ergens een verkeerde keuze hebt gemaakt. Soms kom je daar al tijdens je studie achter en soms pas als je eenmaal aan het werk bent. Je zit de hele dag achter een computer terwijl je liever met mensen werkt. Of de werkdruk is zo hoog dat je steeds op je tenen loopt. Of misschien mis je uitdaging en haal je weinig voldoening uit je werk.


Je voelt aan alles dat je niet op je plek zit, maar je hebt geen idee wat je wél wil.


Om te bepalen wat je volgende stap wordt, helpt het als je jezelf de tijd gunt om even stil te staan. Om terug te kijken op je loopbaan en te onderzoeken hoe je gegroeid en veranderd bent. Het gratis trainingsprogramma The Boost helpt je hierbij.


Zeven weken lang onderzoek je wie jij bent en wat je kunt. Wat gaat je makkelijk af en wat kost je veel energie. Wat zijn je drijfveren en wat betekent dit voor de organisaties en functies waar je graag wilt werken. En waar ligt jouw toegevoegde waarde voor werkgevers. Langzaamaan ontstaat er een duidelijk beeld van de werkomgeving waar jij goed tot je recht komt. Daarmee kun je gerichter solliciteren en anderen overtuigen van wat jij kunt en wilt.


Waarom we dit programma gratis aanbieden

Als je niet op je plek zit kost dat veel energie. Het levert mogelijk spanning en stress op en kan zelfs resulteren in een burn-out. Met The Boost helpen wij twintigers en dertigers om te gaan voor een baan die echt bij je past. Waar je voldoening uithaalt en met plezier jezelf verder kunt ontwikkelen.


Sinds 2015 heeft de Flanderijn Foundation zo'n 200 werkzoekenden geholpen om een stap te maken in hun carrière. En steeds opnieuw zien we hoeveel impact het maakt als je kiest voor werk waar je blij van wordt.


Heb jij het gevoel dat je niet op je plek zit?

Wil je graag een stap zetten maar weet je niet hoe? Dan is The Boost wellicht iets voor jou. Inschrijven kan tot 1 oktober.

bottom of page