top of page
  • Writer's pictureRené Luisman

Ontdek jouw toegevoegde waarde en vind een baan die bij je past

Solliciteren kost vaak veel tijd en energie. Vacatures zoeken en beoordelen, je inlezen in de organisatie en functie, je brief en cv hierop aanpassen, het gesprek voorbereiden en de spanning die het sollicitatiegesprek met zich meebrengt. En wanneer je keer op keer wordt afgewezen, is dat ontzettend frustrerend.Ook nu de arbeidsmarkt gunstig is, is dit voor sommige werkzoekenden nog steeds de harde realiteit. Bijvoorbeeld omdat je weinig werkervaring hebt of omdat andere kandidaten beter binnen het profiel passen. Je hebt recentelijk je diploma behaald en mist de nodige werkervaring. Of je switcht van de ene naar de andere branche en zoekt een werkgever die je de kans biedt om vlieguren te maken. Hoe zorg je dan toch voor een overtuigend verhaal?Gratis trainingsprogramma voor werkzoekenden

De Flanderijn Foundation zet zich sinds 2015 in voor werkzoekenden. Dat doen we met The Boost, een gratis trainingsprogramma. Onze deelnemers zijn veelal twintigers en dertigers met een hbo of universitair diploma. Op het eerste gezicht hebben ze meestal een indrukwekkend profiel qua ambities, studies en vrijwilligerservaring. Maar wat je aan de buitenkant niet ziet is wat het met je doet als je steeds wordt afgewezen.


Het lijkt misschien of iedereen om je heen een geweldige baan heeft, terwijl jouw werkervaring tot nu toe vooral teleurstellend was. Alsof je de enige bent die worstelt om je plek op de arbeidsmarkt te vinden. En het enige wat jij wil is een baan waarin je het naar je zin hebt en kunt laten zien wat je waard bent. Tijdens The Boost ontmoet je andere werkzoekenden zodat je met en van elkaar kunt leren hier mee om te gaan.


Ontdek jouw toegevoegde waarde

Een overtuigend verhaal begint met zelfonderzoek. Daarom onderzoek je in de eerste helft van ons programma wat jou drijft, waar je energie van krijgt en wat jouw positieve eigenschappen zijn. Vervolgens bepaal je welke branches en beroepen aansluiten bij jouw interesses en vaardigheden. Deze inzichten verwerk je vervolgens in de manier waarop je jezelf profileert. Zo ontstaat er een consistent verhaal in je brief, cv en LinkedIn profiel. En door het gesprek goed voor te bereiden leer je om dit verhaal ook overtuigend over te brengen.


Daarmee geeft The Boost nieuwe energie en vertrouwen. Je weet wat jouw toegevoegde waarde is en hoe je dit op een overtuigende manier overbrengt. Zo versterk je jouw positie op de arbeidsmarkt.


Ben jij op zoek naar werk? En kun je wel een boost gebruiken?

Eind oktober start de volgende editie van The Boost en er zijn tien plekken beschikbaar. En jij kunt er bij zijn. Meld je vandaag nog aan.bottom of page