top of page
  • Writer's pictureRené Luisman

Vijf redenen waarom mensen meedoen aan het gratis loopbaanprogramma The Boost

Waarom zou jij je aanmelden voor het loopbaanprogramma van The Boost? We hebben vijf redenen op een rij gezet. En je leest bij elke reden wat deelname aan dit programma je oplevert.


Vijf redenen:

  1. Ik overweeg om te switchen van baan

  2. Ik word niet uitgenodigd op gesprek

  3. Ik vind het lastig om mezelf te verkopen

  4. Ik ben bang om na mijn burn-out een verkeerde keuze te maken

  5. Iedereen heeft een leuke baan. Waarom lukt het mij niet?

Reden 1: Ik overweeg om te switchen van baan

Wanneer je voor een studie- of werkrichting kiest heb je meestal een bepaalde verwachting hiervan. Eenmaal aan het werk ontdek je soms dat een gekozen richting helemaal niet bij je past. Je gaat met tegenzin naar je werk, het werk kost je veel energie of je raakt snel verveeld. Maar wat dan?> Wat kan The Boost hierin betekenen?

De workshops en opdrachten helpen je om in kaart te brengen waar jij goed in bent. Ook onderzoek je waar je wel en geen energie van krijgt. Je maakt een overzicht van organisaties en functies die je verder wilt onderzoeken om er achter te komen of ze bij jou passen. En je leert om tijdens een sollicitatiegesprek aan te geven wat jij nodig hebt om je werk met plezier uit te voeren.Reden 2: Ik word niet uitgenodigd op gesprek

Solliciteren kost veel tijd en energie. Als je dan niet wordt uitgenodigd, kan dat behoorlijk frustrerend zijn. Soms kun je prima verwoorden wie je bent en wat je wilt, maar loop je vast zodra je dit op papier moet zetten. Je schuift het voor je uit of gebruikt vage, algemene termen waarmee je jezelf tekort doet.> Wat kan The Boost hierin betekenen?

Wij geven je eerlijke feedback op de manier waarop je jezelf presenteert. Wat gaat er goed en hoe kun je je boodschap nog sterker maken. En we gaan met jou op zoek naar welke eigenschappen jou aantrekkelijk maken voor een werkgever. Zo leer je om jezelf op een positieve manier te onderscheiden op de arbeidsmarkt.Reden 3: Ik vind het lastig om mezelf te verkopen

In een sollicitatiegesprek wil je jezelf van je beste kant laten zien. Maar wat nu als je twijfelt aan je eigen kwaliteiten? Zit een werkgever wel op je te wachten? Negatieve gedachten kunnen je behoorlijk in de weg zitten tijdens een sollicitatiegesprek, waardoor je dichtklapt of moeilijk uit je woorden komt.> Wat kan The Boost hierin betekenen?

Solliciteren wordt makkelijker als je zelf overtuigd bent van jouw toegevoegde waarde. Wij helpen je om eventuele negatieve gedachten te herkennen en er een positieve gedachte naast te zetten. Met een goede voorbereiding zit jij een stuk rustiger in een sollicitatiegesprek en wordt het makkelijker om anderen te overtuigen van wat jij te bieden hebt.Reden 4: Ik ben bang om na mijn burn-out een verkeerde keuze te maken

Spanning en stress kunnen enorm veel impact hebben op je werkplezier. Ook nadat je hersteld bent van eventuele klachten kan dit invloed hebben op je keuzes voor een volgende baan. Mogelijk ben je voorzichtiger uit angst om opnieuw over je grenzen te gaan.> Wat kan The Boost hierin betekenen?

Met de workshops en opdrachten onderzoek je wat jij belangrijk vindt in een baan. In welke werkomgeving kom jij goed tot je recht en wat heb je hierbij nodig van een werkgever én van jezelf. Je leert om functies hierop te beoordelen en in gesprek te gaan over wat voor jou belangrijk is om je werk met plezier uit te voeren.Reden 5: Iedereen heeft een leuke baan. Waarom lukt het mij niet?

Als je afgaat op wat je op Social media ziet, dan lijkt het of iedereen een geweldige baan heeft. Dan kan je het gevoel krijgen dat jij faalt of iets verkeerd doet. Tegelijkertijd roept iedereen dat het met jou wel goed komt. Maar solliciteren kost je veel energie en dat voelt soms ook erg alleen.Wat kan The Boost hierin betekenen?

Tijdens The Boost ontmoet je andere werkzoekenden die net als jij op zoek zijn naar een passende baan. Je deelt ervaringen en hoort hoe anderen hiermee omgaan. Dat inspireert en geeft nieuwe hoop en energie. Daarnaast maak je samen met jouw persoonlijke buddy een plan van aanpak waarin je stap voor stap naar die volgende baan toewerkt.


Herken jij jezelf in een of meerdere redenen?

Dan is The Boost wellicht iets voor jou. In oktober start een nieuwe editie en er zijn nog drie plekken beschikbaar. De huidige arbeidsmarkt biedt volop kansen en wij helpen je graag om die te pakken. Het programma is gratis, maar niet vrijblijvend. We verwachten wel dat je aan alle workshops meedoet en je inzet om jouw doelen te behalen.

bottom of page