top of page
  • Writer's pictureRené Luisman

Solliciteren spannend of ingewikkeld? Met The Boost ontdek je de baan die bij je past.

Herken je dat? Je wilt graag een stap in je carrière zetten, maar iets houdt je tegen. Je twijfelt wat je wilt of wat je kunt. Of ben je bang om de zekerheid van een goed salaris of leuke collega’s op te geven. Maar meestal betaal je hier ook een prijs voor. Dat kan variëren van een ontevreden gevoel tot stress en burn-out klachten.


Vier op de tien Nederlanders zou het liefste iets anders doen. En mogelijk ben jij één van hen. Toch is dit een gunstig moment om na te denken over jouw loopbaan.


Met een recordaantal openstaande vacatures hebben werkgevers moeite om geschikte kandidaten te vinden. In veel sectoren en regio's kansen zijn er dan ook volop kansen voor werkzoekenden.


Maar hoe zet je een eerste stap? Het gratis trainingsprogramma The Boost helpt je hierbij.


Onderzoek wie je bent en wat je wilt

Zelfonderzoek is een essentieel onderdeel van The Boost. Sinds 2015 helpen wij twintigers en dertigers in de zoektocht naar een passende baan. Met opdrachten, interactieve workshops en persoonlijke begeleiding denk je na over jouw carrière.


Het wordt namelijk makkelijker om een stap te zetten, als je weet wat je sterke punten zijn en waar jij goed tot je recht komt. Denk bijvoorbeeld eens terug aan de banen die je hebt gehad. Welke werkzaamheden gingen je makkelijk af? Wat vond je leuk om te doen en waar liep je op leeg? En wat zegt dit over wat je in de toekomst graag wilt doen?Wat levert The Boost op?

Soms zie je zelf vooral wat je niet kunt. Je kwaliteiten vind je dan zo vanzelfsprekend dat je vergeet dat juist deze eigenschappen voor een werkgever heel interessant zijn. Daarom is er tijdens The Boost veel aandacht voor datgene waar je wel goed in bent.

Zo weet je aan het einde van het programma wat jij zoekt in een baan en welke vacatures hier op aansluiten. Je hebt je brief, cv en LinkedIn profiel aangescherpt en je kunt werkgevers overtuigen van wat jij te bieden hebt. Daarmee ben je klaar voor jouw volgende baan.


Er zijn weer tien plekken beschikbaar

Vanaf 25 april start er een nieuwe editie van The Boost. Wij zoeken twintigers en dertigers die op zoek zijn naar een baan. Ben jij gemotiveerd om acht weken aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling te werken? Dan is dit programma wellicht iets voor jou.


Bekijk de data en meld je aan:


Het verhaal van Claudia

Claudia twijfelde na haar rechtenstudie of de juridische wereld wel bij haar paste. In dit filmpje vertelt ze waarom zij aan The Boost meedeed en wat het programma haar heeft opgeleverd. Meer ervaringen lees je hier.


bottom of page