top of page

Lees hier waarom zij meededen aan The Boost: deelneemster Lisa versus buddy Noëlle

Wat zijn de redenen dat iemand meedoet aan The Boost, een kosteloos trainingsprogramma voor werkzoekenden? We spreken deelneemster Lisa (26 jaar) die tijdens het traject online modules & opdrachten maakte en interactieve (online) workshops volgde zoals 'Hoe kies je jouw ideale baan?', 'Hoe kun je slim netwerken via LinkedIn?' en 'Hoe overtuig je een werkgever?'. Tijdens het programma kreeg Lisa een buddy, Noëlle van Meel (27 jaar), toegewezen die als sparringpartner optrad. Noëlle ondersteunde Lisa in het behalen van de doelen. Zij vertellen in deze tweeluik meer over hun rol in het trainingsprogramma.

Deelneemster Lisa

Waarom deed jij mee aan The Boost? Omdat ik na mijn afstuderen niet goed wist welke baan ik wilde vervullen. Ik heb Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) gestudeerd, dat is erg breed. Ik vind veel dingen leuk en daarom was ik bang om aan één baan vast te zitten en dat ik deze baan uiteindelijk te saai zou vinden. Veel of hard werken vind ik niet erg, maar ik ben gewend bij veel verschillende bedrijven te werken en projecten te doen. Kortom, ik ben veel afwisseling gewend. Hoe heb jij The Boost ervaren? The Boost was dit keer online. Vanwege COVID-19 was het niet verantwoord om met een grote groep trainingen te volgen en op een locatie te overnachten, wat de beleving anders maakt dan 'normaal'. Toch heb ik er veel kunnen leren. Er kwamen verschillende onderwerpen aan bod. Door opdrachten zelfstandig te maken en vervolgens te bespreken met mijn buddy was het proces heel persoonlijk. Het mooiste vond ik dat mijn buddy heel goed op mij aansloot, mijn wijze van leren en mijn doelen stonden echt centraal. Ook heb ik veel geleerd van de andere deelnemers, ondanks dat zij andere doelen hadden en in andere branches werk zochten dan ik. Wat heb je geleerd van The Boost? Ik heb geleerd focus aan te brengen in mijn doelen. Daarnaast heb ik mijn cv herschreven. Het is nu echt een visitekaartje geworden die naast informatie over mijn werkervaring ook mijn persoonlijkheid weergeeft. Ook prettig zijn de tips voor online solliciteren geweest. In deze tijd waarom veel online gebeurt, was dit een goede aanvulling. Mede dankzij mijn deelname aan The Boost ben ik onlangs aangenomen voor een functie waar ik normaal niet op had durven solliciteren. Heb jij een tip voor werkzoekenden? Doe mee met The Boost, wat je vraag of probleem ook is. Er is een buddy die jou erbij kan helpen. Er wordt goed gekeken welke buddy het beste bij jou past en of er een wederzijdse klik is. Het heeft mij enorm geholpen, zelfs op gebieden waar ik van tevoren bij dacht dat ik dat wel op een rijtje had zoals bijvoorbeeld mij cv.


Buddy Noëlle

Waarom deed jij mee aan The Boost? Ik werd door een collega gewezen op de mogelijkheid dat ik een buddyrol kon vervullen in het trainingsprogramma voor werkzoekenden. Nadat mij was uitgelegd wat deze rol inhoudt, werd ik direct enthousiast. Ik vind het altijd leuk om met mensen te werken en te kijken hoe we samen kunnen groeien. Ik heb meegedaan om een steentje bij te kunnen dragen aan de zoektocht naar het kunnen en willen van anderen. Inmiddels heb voor de vierde keer deelgenomen aan The Boost als buddy. Dat ik voor een vierde keer mee heb gedaan, zegt denk ik genoeg. Elk jaar geniet ik weer van de sfeer en de successen die behaald worden door de deelnemers.

Hoe heb jij The Boost ervaren? Als een cadeau. Het is erg mooi om elke editie de deelnemers te zien groeien en om te zien dat ze steeds zekerder van zichzelf worden. We kunnen vaak veel meer dan we denken en het is mooi om het besef hiervan te zien groeien. Wat heb je geleerd van The Boost? Dat het oké is om jezelf af en toe eens een spiegel voor te houden. Het is goed om af en toe eens kritisch naar jezelf te kijken. Dit maakt dat het voor jou duidelijker wordt wat je nu echt wilt en voor welke waarden je staat. Dit is belangrijk bij het solliciteren. Iedereen loopt vaak met de vraag ‘pas ik wel binnen dit bedrijf?’, maar door eens goed naar jezelf te kijken kun je ook de vraag stellen ‘past dit bedrijf wel bij mij en word ik hier gelukkig van?’. Twee vragen die ikzelf erg belangrijk vind als het aankomt op de matching tussen een werkgever en -nemer. Ik heb geleerd dat je door het bepalen van jouw waarden makkelijker de keuze gemaakt kan worden tussen ja en nee. Ook heb ik geleerd dat we meer kunnen dan we zelf denken. Soms zitten we onszelf meer in de weg dan we door hebben. Heb jij een tip voor werkzoekenden? Als tip wil ik het volgende meegeven: vergeet niet dat we allemaal mensen zijn. We zijn allemaal mensen met zwakke en sterke punten. Probeer de gelijkwaardigheid te bewaren. Houd in het achterhoofd dat jij als mens solliciteert en de werkgever als mens jouw brief bekijkt.

 

Ben jij op zoek naar werk? En kun je wel een boost gebruiken? Tweemaal per jaar bieden we tien werkzoekenden de kans om gratis deel te nemen aan The Boost. Meld je eenvoudig aan via www.flanderijnfoundation.nl.


bottom of page