top of page

Benieuwd waarom zij meededen aan The Boost? Deelneemster Marieke versus buddy Bart

Wat zijn de redenen dat iemand meedoet aan The Boost, een kosteloos trainingsprogramma voor werkzoekenden? We spreken deelneemster Marieke (27 jaar) die tijdens het traject online modules & opdrachten maakte en interactieve (online) workshops volgde zoals 'Hoe kies je jouw ideale baan?', 'Hoe kun je slim netwerken via LinkedIn?' en 'Hoe overtuig je een werkgever?'. Tijdens het programma kreeg Marieke een buddy, Bart Tomassen, toegewezen die als sparringpartner optrad. Bart ondersteunde Marieke in het behalen van de doelen. Zij vertellen in deze tweeluik meer over hun rol in het trainingsprogramma.

Deelneemster Marieke

Waarom deed jij mee aan The Boost?

Na een theoretische studie twijfelde ik of ik wel de juiste richting had gekozen. Maar ja wat is de juiste richting? Ik zocht naar banen die daarop aansloten maar werd daar niet echt enthousiast van, terwijl ik normaal wel een enthousiast persoon ben. Ik wilde er graag weer blanco naar kunnen kijken en niet een studie mijn keuze laten beïnvloeden. Hoe heb jij The Boost ervaren?

Positief! Eerst was het onwennig om alles op tafel te leggen bij Bart aan de telefoon maar ik kwam er al snel achter dat het heel prettig is als iemand met je mee denkt die nog geen verleden met je heeft. Alle mede-boosters zaten daar niet omdat ze 'mislukt' waren maar juist omdat ze al inzicht in zichzelf hadden en ze dit nog veel helderder wilde krijgen. Bewustwording is zo fijn! De hulp werd aangeboden en je kon deze op jouw manier invullen. Zo gaf ik aan dat Bart best kritische vragen mag stellen aan mij en daar heeft hij zeker gehoor aan gegeven, top! Jammer dat het boostcamp niet doorging vanwege corona, dat had mij namelijk een hele leuke ervaring geleken. Ondanks de coronamaatregelen hebben Rene en de buddy's er het allerbeste van gemaakt.

Wat heb je geleerd van The Boost? The Boost gaf mij even een zetje in de juiste richting en te vertrouwen op mijn gevoel. Daarnaast kom ik in verbinding met andere personen en nieuwe thema's, dat alleen al geeft mij heel veel positieve energie. Heb jij een tip voor werkzoekenden?

Pak de regie over JOUW leven! Hoe meer kennis je hebt over wie je bent en wat je wilt, hoe meer jij in je kracht gaat staan en durft te kiezen voor hetgeen wat bij jou past. Buddy Bart

Waarom deed jij mee aan The Boost? Mijn werkgever, de Volksbank, is als partner verbonden aan The Boost. Vanuit de Volksbank hebben verschillende collega’s inmiddels een bijdrage mogen leveren aan The Boost door zich in te zetten als buddy. De afgelopen editie heb ik als buddy deelgenomen aan The Boost waarbij ik mijn ervaring binnen de bank en mijn ervaring als mens heb mogen inzetten bij het begeleiden van één van de deelnemers. Het geeft enorm veel voldoening om naast mijn werk voor de bank, een maatschappelijk relevante bijdrage te mogen leveren door samen met een deelnemer het mooie Boost-traject te doorlopen.

Hoe heb jij The Boost ervaren?

Een bijzondere en leerzame ervaring. Laagdrempelig en toegankelijk programma voor de deelnemers. Een digitale rol voor de buddy’s dit keer. In verband met de COVID-pandemie konden de geplande fysieke bijeenkomsten geen doorgang vinden. De sessies zijn dit keer digitaal georganiseerd waardoor deze editie van The Boost gelukkig toch door kon gaan. Het was een hele mooie en succesvolle editie waarbij meerdere deelnemers inmiddels een baan hebben gevonden.

Wat heb je geleerd van The Boost?

Van nature denk ik graag in oplossingen. Ik heb dan ook sterk de neiging om mogelijke oplossingen aan te dragen wanneer iemand een hulpvraag voorlegt. Gelukkig ben ik mij hiervan bewust en heb ik mijn best gedaan om de deelnemer zelf met mogelijke oplossingen te laten komen. Mijn rol bestond dan ook met name uit luisteren, vragen stellen, uitdagen, bijsturen en zo af en toe toch stiekem een mogelijke oplossing droppen. Ik heb geleerd dat het prettig is om je bewust te zijn van je eigen talenten en valkuilen. Vroeg of laat stap je weer eens in je eigen valkuil. Wanneer je je bewust bent van jouw valkuil, dan stap je er ook zo weer uit. Heb jij een tip voor werkzoekenden? Vragen zoals ‘wie ben ik’, ‘wat wil ik’, ‘wat kan ik’, ‘waar word ik blij van’ etc. kunnen je helpen bij het richten van jouw zoektocht. Bespreek deze vragen ook eens met anderen en schrijf ze op. Zelfkennis kan enorm helpen bij het maken van keuzes, het schrijven van een sollicitatiebrief of het voeren van een sollicitatiegesprek.

 

Ben jij op zoek naar werk? En kun je wel een boost gebruiken? Tweemaal per jaar bieden we tien werkzoekenden de kans om gratis deel te nemen aan The Boost. Meld je eenvoudig aan via www.flanderijnfoundation.nl.

bottom of page