top of page

Benieuwd waarom zij meededen aan The Boost? Deelnemer Matthijs versus buddy Souad

Wat zijn de redenen dat iemand meedoet aan The Boost, een kosteloos trainingsprogramma voor werkzoekenden? We spreken deelnemer Matthijs Hanemaaijer (42 jaar) die tijdens het traject online modules & opdrachten maakte en interactieve (online) workshops volgde zoals 'Hoe kies je jouw ideale baan?', 'Hoe kun je slim netwerken via LinkedIn?' en 'Hoe overtuig je een werkgever?'. Tijdens het programma kreeg Matthijs een buddy, Souad Asafiati (39 jaar), toegewezen die als sparringpartner optrad. Souad ondersteunde Matthijs in het behalen van de doelen. Zij vertellen in deze tweeluik meer over hun rol in het trainingsprogramma.


Deelnemer Matthijs

Waarom deed jij mee aan The Boost? Ik kon letterlijk wel een boost gebruiken; ik voelde mij uitgeblust en wilde mijn leven (opnieuw) inrichten op een manier die echt bij mij past met het doel om fluitend van en naar het werk te gaan.


Hoe heb jij The Boost ervaren? Het was voor mij een leerzame ervaring met veel zogenaamde ‘aha’-momenten. Dit gebeurde met name tijdens de één-op-één sessies met mijn buddy Souad. Maar ook de handige tips die de trainer en coach René Luisman tijdens de workshops gaven, hebben hieraan bijgedragen.


Wat heb je geleerd van The Boost? Tijdens mijn sessies met mijn buddy hadden we diepgaande gesprekken. Zo ook op persoonlijk vlak, over hoe ik op mensen reageer en hoe dat mij beïnvloedt. Met anekdotes en tips van Souad kreeg ik handvatten hoe ik dit eventueel positief kan ombuigen. Daarbij leerde ik ook hoe ik mijn grenzen aangeef. De workshops waren voor mij leerzaam op een praktische manier, de fijne kneepjes hoe gericht te zoeken naar een vacature en het profileren op social media.


Heb jij een tip voor werkzoekenden? Als je de kans krijgt om mee te doen met The Boost: DOEN! Dit verbreedt je perspectief en helpt jou in het zoeken naar een baan.Buddy Souad

Waarom deed jij mee aan The Boost? Ik vond het een uitdaging om als buddy, een deelnemer te begeleiden en vooral handvaten mee te geven om een leuke inspirerende job te vinden!


Hoe heb jij The Boost ervaren? Als ontzettend leerzaam, zinvol en vooral mooi om te zien, hoe de deelnemers persoonlijke groei doormaken tijdens dit programma.Wat heb je geleerd van The Boost? Ik ben iemand die snel schakelt en naar oplossingen zoekt en het liefst los ik het ook gelijk voor je op. Bij The Boost heb ik geleerd vooral te begeleiden, te luisteren en door te vragen zodat de deelnemer zelf de oplossing ziet en het zelf vanaf daar oppakt.


Heb jij een tip voor werkzoekenden? Ga op zoek naar jouw kwaliteiten, wees overtuigd dat jij daar goed in bent en dat je een meerwaarde bent voor het bedrijf waar jij wilt gaan werken! Kijk niet naar wat je niet kan, maar focus je op wat je wel kunt!

 

Ben jij op zoek naar werk? En kun je wel een boost gebruiken? Tweemaal per jaar bieden we tien werkzoekenden de kans om gratis deel te nemen aan The Boost. Meld je eenvoudig aan via www.flanderijnfoundation.nl.

bottom of page