top of page
  • Writer's pictureRené Luisman

Agnes zoekt dankzij The Boost gerichter naar vacatures

De voorjaarseditie van The Boost zit er weer op. Zeven weken volgden de deelnemers een intensief programma. Wat vonden ze er eigenlijk van? We vroegen het Agnes, een van de deelnemers.


Agnes vertelt: 'De afgelopen jaren merkte ik dat werk mij veel energie kostte. Aan het eind van mijn werkdag kwam ik vermoeid thuis en moest ik echt even Netflixen om alle werkgedachten te verdrijven. Doordat mijn vrijetijdsbestedingen nog wel energie opleverden, wist ik dat mijn energielek ergens in het werk zat.


Agnes zoekt dankzij The Boost gerichter naar vacatures

Vragen als ‘doe ik wel waar ik goed in ben?’, ‘wat zijn mijn kwaliteiten eigenlijk?’ en ‘kan ik mijn loopbaan beter omgooien?’ bleven door mijn hoofd spoken. Ik deed mee aan The Boost om gerichter antwoord te krijgen op deze vragen. Om zo een carrièrekeuze te maken die echt bij mij past en waar ik weer bruis van de energie.'


En, is dat gelukt?

Bij The Boost heb ik geleerd dat het belangrijk is om mezelf goed te kennen. Antwoorden op vragen als ‘wie ben je?’, ‘waar ben je goed in?’ en ‘wat vind jij belangrijk?’ zijn essentieel voor het vinden van een passende werkgever en baan. Door deze vragen te onderzoeken ontdekte ik bijvoorbeeld dat mijn waarden helemaal niet aansloten bij de waarden van de bedrijven waar ik werkte. Nu ik hier meer inzicht in heb, kan ik gerichter op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden.


Hoe heb je het programma ervaren?

Dankzij The Boost ben ik veel nieuwe inzichten rijker. Ik vond het een erg leerzame tijd die in sneltreinvaart voorbij ging. De combinatie van het uitvoeren van opdrachten en oefeningen en het bespreken van onze bevindingen was top. Zo kon ik zelf even goed nadenken en eigen gedachten aanvullen met de tips, ervaringen en feedback van mede-Boosters en buddy’s.


Welke tips heb je voor andere werkzoekenden? Meld je aan voor The Boost. Verder helpt het mij erg om met andere te praten over werk in het algemeen, maar ook gericht over functies die mij interessant lijken. Wees nieuwsgierig en vergeet niet om inzichten op te schrijven. En last but not least: zoek een sollicitatiemaatje. 

* In verband met de privacy van Agnes hebben we bij dit artikel een Stockfoto gebruikt.

bottom of page