Loading...
Verwijzers 2020-06-05T13:01:05+00:00

Een onzekere tijd om een baan te vinden

De corona crisis heeft de arbeidsmarkt de afgelopen maanden flink veranderd. In 2019 was er nog sprake van een recordaantal aan vacatures; in het eerste kwartaal van dit jaar daalde het aantal vacatures met 21 procent. 

De werkloosheid loopt in veel sectoren op, terwijl andere sectoren juist alleen maar meer personeel nodig hebben. En ook voor het komende jaar zijn de perspectieven in veel branches onzeker. Zo kunnen sommige bedrijven moeilijk kostendekkend opereren in de anderhalve meter samenleving. Deze onzekerheid en het lagere aantal vacatures maakt het vinden van werk voor veel werkzoekenden een stuk lastiger. 

Denken in kansen en een overtuigend verhaal
Ben je op zoek naar een baan, dan vraagt dit mogelijk dat je breder kijkt dan enkel de sector waar je voor opgeleid bent of ervaring in hebt. Actief gebruik maken van je eigen netwerk is nog steeds de manier waarop de meeste mensen een baan vinden. Daarbij is het handig dat je weet wat je kunt en wilt en dat je jezelf op een overtuigende manier kunt presenteren. Bijvoorbeeld in je brief, cv en een (online) sollicitatiegesprek. 

The Boost vergroot je kans op werk
Sinds 2015 ondersteunen we jongvolwassenen bij het vinden van een passende baan. In zes weken volg je een intensief programma met workshops, een vierdaagse boostcamp en online opdrachten. Elke deelnemer wordt daarbij ondersteunt door een persoonlijke buddy. 

In het programma leer je:

  • welke kwaliteiten je hebt en hoe je deze inzet;
  • in welke banen veel kansen zijn en hoe je vacatures zoekt; 
  • hoe je een overtuigende brief en cv opstelt; en
  • hoe je een goed (online) sollicitatiegesprek voert.

Ook heb je na zes weken een plan van aanpak om doelgericht te solliciteren.

Drie redenen om The Boost te promoten

Promoot the boost

Ken jij een jongvolwassene die wel wat ondersteuning kan gebruiken bij het vinden van een baan? Bijvoorbeeld door zich zekerder te voelen tijdens een netwerk- of sollicitatiegesprek, door zijn of haar kwaliteiten scherper in beeld te krijgen of te leren hoe hij of zij zich beter kan onderscheiden op de arbeidsmarkt? Download de brochure voor meer informatie over The Boost.

Share

Veelgestelde vragen

  • Je bent tussen de 20 en 40 jaar.
  • Je hebt een MBO, HBO of WO diploma.
  • Je bent op zoek naar een leuke baan.

Een deelnemer aanmelden kan via het contactformulier.  Wij nemen vervolgens z.s.m. contact met je op. Wil je jezelf aanmelden voor The Boost? Vul dan dit formulier in. Na ontvangst sturen we jou meer informatie toe per e-mail met de stappen om je aan te melden.

Anders dan bij veel sollicitatiecursussen, besteedt The Boost ook aandacht aan het zelfbeeld van de deelnemer. De deelnemer leert om op een positieve manier naar zichzelf te kijken en zijn kwaliteiten te (h)erkennen. Door de combinatie van online opdrachten, verdiepende workshops en individuele begeleiding vergroot de deelnemer zijn zelfkennis en is er volop ruime voor persoonlijke aandacht.

The Boost is een kosteloos initiatief dat mogelijk wordt gemaakt door de Flanderijn Foundation. Dit programma wordt mogelijk gemaakt door de inzet van professionals en vrijwilligers. Daarnaast worden alle reis- en verblijfskosten van de deelnemer vergoed.

Ook wij doen er alles aan om verspreiding van het corona virus te voorkomen. Daarbij volgen we de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Nederlandse Orde van Beroepstrainers. Om de anderhalve meter afstand te kunnen aanhouden, kunnen er maximaal tien deelnemers aan het programma deelnemen. Daarnaast hebben we tijdens de trainingsdagen vaste looproutes en zitplaatsen. Ook slaapt elke deelnemer tijdens de vierdaagse Boostcamp op een eigen kamer.

Heb jij of iemand uit je huishouden klachten die passen bij het corona virus (denk aan hoesten, koorts of kortademigheid), dan blijf je thuis. Samen met je buddy bespreek je hoe je het programma voortzet.

The Boost is een programma van tien weken. Naast fysieke bijeenkomsten (kennismakings- en terugkomdag en vierdaagse Boostcamp) maakt de deelnemer ook wekelijks online opdrachten. Dit vraagt de nodige discipline en zelfreflectie van de deelnemer. Er zijn trajecten in de markt die intensiever zijn en meer passend zijn voor deelnemers zonder startkwalificaties.

Op deze pagina kun je de flyer en brochure downloaden. Natuurlijk kun je ons ook vinden op social media. Bijvoorbeeld op Facebook, Instagram en Twitter. Wil je fysieke flyers ontvangen? Neem dan contact op via foundation@flanderijn.nl.

Staat jou vraag hier niet bij? Neem contact op via foundation@flanderijn.nl.

Contact