Loading...
The Boost 2020-05-25T14:00:47+00:00

Wat houdt het programma in?

Het vinden van een leuke baan is niet voor iedereen even makkelijk. Of je nu net van school komt of al een tijdje hebt gewerkt. Want hoe kies je een baan die bij je past? Hoe presenteer je jezelf overtuigend? En wat doet het met je als je wordt afgewezen?

De Flanderijn Foundation helpt jongvolwassenen in de zoektocht naar een baan. Dat doen we met The Boost, een trainingsprogramma voor werkzoekenden.
Wij bieden tien jongvolwassenen de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen. Alle kosten (zelfs de eventuele reiskosten) worden door de Flanderijn Foundation en haar partners gefinancierd.

Het programma duurt zes weken en bestaat uit een combinatie van online opdrachten, workshops en een vierdaagse Boostcamp. Ontdek bijvoorbeeld hoe je je zeker voelt tijdens een netwerk- of sollicitatiegesprek. Leer te benoemen wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je deze goed kunt inzetten. En ga voor de baan die echt bij jou past.

Hoe is het tien weken programma opgebouwd?

Nadat je je hebt aangemeld ziet het programma er als volgt uit:

 • Intakegesprek
 • Kennismakingsdag met workshops
 • Wekelijks online opdrachten (circa 3 uur per week)
 • Vierdaagse Boostcamp met inspirerende workshops en activiteiten
 • Terugkomdag met workshops

Wij helpen je om

jouw doelen te bereiken

Tijdens en na het programma word je begeleid door een buddy én een professionele trainer en coach. Deze buddy ondersteunt en motiveert je en daagt je uit om het maximale uit het programma te halen.

En wist je dat meer dan de helft van de deelnemers erin slaagt om na afloop van dit programma zelfstandig een baan te vinden?

Wat levert The Boost op?

✔ nieuwe energie, inspiratie en een boost in jouw zelfvertrouwen;

✔ inzicht in wie je bent en wat je wilt, zodat je gericht kunt zoeken naar functies die bij jou passen;

✔ een goed beeld van jouw kwaliteiten en hoe je deze kunt inzetten;

✔ handvatten om jezelf onderscheidend te presenteren op de arbeidsmarkt;

✔ een professionele foto voor LinkedIn en/of curriculum vitae;

✔ een concreet actieplan om stap voor stap naar jouw volgende baan toe te werken.

Wie ben jij?

 • Je bent tussen de 20 en 40 jaar.

 • Je hebt een MBO, HBO of WO diploma.

 • Je bent op zoek naar een leuke baan.

Data 2020

Aanmelden Voor 17 oktober
Online programma 26 oktober t/m 4 december
Kennismakingsdag Donderdag 29 oktober
Vierdaagse Boostcamp Donderdag 12 t/m zondag 15 november
(incl. overnachtingen)
Terugkomdag Donderdag 3 december
Deelnemen
Bette

Ik kan niet anders zeggen dan dat het een fantastische investering in jezelf is! Ik heb mezelf leren kennen. Ik voel me hierdoor zelfverzekerd en ik weet waar mijn grenzen en kwaliteiten liggen. Mensen uit mijn omgeving merken het op en dat geeft je nog meer energie.

Ouassim

The Boost is een geweldige week geweest. Door alle workshops en andere deelnemers heb ik veel geleerd. The Boost was iets wat ik precies nodig had. Een duwtje in mijn rug, door The Boost heb ik weer positieve energie gekregen. Om mijn droombaan te vinden.

Daniëlle

Dankzij The Boost ben ik zelfverzekerder geworden, weet ik wat ik wil en waar ik goed in ben. Ik kan nu veel gerichter op zoek naar functies die bij mij passen.

Hulya

The Boost is een programma waar je jezelf beter leert kennen. De innerlijke kracht (kwaliteiten) die al in je zit wordt naar boven gehaald. Een programma waar je heel veel leert, niet alleen hoe je de geschikte baan kunt vinden maar ook hoe je jezelf goed kunt profileren, wat je persoonlijke waarden zijn en nog veel meer!

Veelgestelde vragen

Jazeker! Heb je al een baan en ben je op zoek naar een baan die beter bij jou past? Dan kunnen wij je hierbij helpen. Bijvoorbeeld door je te leren hoe je overtuigend een sollicitatiegesprek voert.

De kennismakingsdag is op donderdag 29 oktober. Tijdens deze dag maak je kennis met de andere deelnemers, de Flanderijn Foundation en de buddy’s. Het programma bestaat onder andere uit een professionele fotoshoot door fotografe Hannah Anthonysz, een heerlijke lunch en een inspirerende workshop.

The Boost bestaat uit een kennismakingsdag, een vierdaagse Boostcamp, een terugkomdag en wekelijkse online opdrachten. Wekelijks ben je maximaal drie uur bezig met de online opdrachten. Daarnaast heb je af en toe contact met jouw buddy om te bespreken hoe het gaat en wat je nodig hebt om jouw doelen te behalen.

Het primaire doel van The Boost is om je te helpen bij het vinden van een passende baan. Vind je tijdens het programma een baan? Hartstikke mooi. We raden je aan om het programma wel af te ronden. Tijdens het programma krijg je namelijk ook veel handvatten aangereikt die handig zijn in je nieuwe baan. Bijvoorbeeld hoe je doelen kunt stellen, hoe je effectief met anderen kunt communiceren en hoe je jouw kwaliteiten optimaal kunt inzetten. Besluit je toch om eerder te stoppen? Dan overleg je dit met je buddy.

De Boostcamp is een vierdaags event met inspirerende workshops en activiteiten. Het vindt plaats van 12 tot en met 15 november, inclusief overnachtingen. Samen met de andere deelnemers ga je aan de slag met jouw persoonlijke doelen. Je leert bijvoorbeeld hoe je effectief kunt netwerken met LinkedIn, welke waarden jij belangrijk vindt in je leven en hoe je hier o.a. met werk invulling aan kunt geven, hoe je je zenuwen de baas blijft tijdens een sollicitatiegesprek. Het is een uniek event dat inspireert en een boost geeft aan jouw zelfvertrouwen. Dit wil je gewoon niet missen.

De terugkomdag is op donderdag 3 december. Tijdens de terugkomdag blikken we terug wat The Boost jou heeft opgeleverd. Welke stappen heb je gezet en wat heb je nodig om jouw persoonlijke doelen te bereiken? De dag wordt afgesloten met een borrel.

The Boost is een initiatief van de Flanderijn Foundation. We kunnen dit programma gratis aanbieden omdat de Flanderijn Foundation en haar partners alle kosten financieren. Wij bieden tien deelnemers de kans om kosteloos aan dit programma deel te nemen. We verwachten wel dat je je 100% inzet. Dat betekent dat je wekelijks de online opdrachten maakt en aanwezig bent bij de kennismakings- en terugkomdag en de vierdaagse Boostcamp.

De online opdrachten helpen je om jouw kwaliteiten in kaart te brengen. Je leert hoe je gericht kunt zoeken naar functies die passen bij wie jij bent en wat je te bieden hebt. Ook krijg je handvatten hoe je effectief kunt netwerken en solliciteren. De opdrachten helpen je om stap voor stap naar je doelen toe te werken.

De vierdaagse Boostcamp (inclusief overnachting) vindt van donderdag 12 tot en met zondag 15 november plaats op landgoed Avegoor in Ellecom. Alle reis- en verblijfskosten worden vergoed.

The Boost duurt zes weken. In de eerste week bepaal je welke doelen jij wilt bereiken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • je zeker voelen tijdens een netwerk- of sollicitatiegesprek;
 • je kwaliteiten ontdekken en weten in welke functies je deze kunt inzetten;http://www.flanderijnfoundation.nl/wp-admin/post.php?post=402&action=edit#
 • je motivatiebrief, cv en LinkedIn verbeteren;
 • oefenen met sollicitatiegesprekken.

Tijdens deze zes weken stel je ook een actieplan op. Zo weet je ook in de maanden na The Boost hoe jij stap voor stap naar je doelen kunt toewerken.

The Boost is een initiatief van de Flanderijn Foundation. Via de Flanderijn Foundation levert Flanderijn een concrete, tastbare bijdrage aan de samenleving. The Boost wordt volledig gedragen door de Flanderijn Foundation, partners, suppliers en vrijwilligers. Meer dan 30 medewerkers van Flanderijn investeren tijd en/of kennis in The Boost.

Contact