Loading...
The Boost 2020-10-16T13:12:12+00:00

Wat houdt het programma in?

Stel je bent op zoek naar een baan. Je tijdelijke contract wordt niet verlengd, je bent toe aan een nieuwe uitdaging of je bent net afgestudeerd en klaar om aan de slag te gaan. Hoe pak je dit aan? 

De corona crisis heeft de arbeidsmarkt de afgelopen maanden flink veranderd. In 2019 was er nog sprake van een recordaantal aan vacatures; in het eerste kwartaal van dit jaar daalde het aantal vacatures met 21 procent. De werkloosheid loopt in veel sectoren op, terwijl andere sectoren juist alleen maar meer personeel nodig hebben. En ook voor het komende jaar zijn de perspectieven in veel branches onzeker. Zo kunnen sommige bedrijven moeilijk kostendekkend opereren in de anderhalve meter samenleving. 

Wat als je juist nu een baan zoekt?
Deze onzekerheid en het lagere aantal vacatures maakt het vinden van werk voor veel werkzoekenden een stuk lastiger. Ben je op zoek naar een baan, dan vraagt dit mogelijk dat je breder kijkt dan enkel de sector waar je voor opgeleid bent of ervaring in hebt. Actief gebruik maken van je eigen netwerk is nog steeds de manier waarop de meeste mensen een baan vinden. Daarbij is het handig dat je weet wat je kunt en wilt en dat je jezelf op een overtuigende manier kunt presenteren. Bijvoorbeeld in je brief, cv en een (online) sollicitatiegesprek. 

Kun jij wel wat hulp gebruiken?
De Flanderijn Foundation helpt jongvolwassenen in de zoektocht naar een baan. Dat doen we met The Boost, een trainingsprogramma voor werkzoekenden. 
Wij bieden tien jongvolwassenen de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen. Alle kosten worden door de Flanderijn Foundation en haar partners gefinancierd.

In zes weken volg je een online programma met modules en opdrachten die je zelfstandig volgt, en interactieve online bijeenkomsten samen met de andere deelnemers. Gedurende het programma word je begeleid door een buddy die je ondersteunt en motiveert om jouw persoonlijke doelen te behalen. Op deze manier leer jij jezelf beter kennen, waardoor je een voorsprong hebt bij het solliciteren.

Wij helpen je om

jouw doelen te bereiken

Tijdens en na het programma word je begeleid door een buddy én een professionele trainer en coach. Deze buddy ondersteunt en motiveert je en daagt je uit om het maximale uit het programma te halen.

En wist je dat meer dan de helft van de deelnemers erin slaagt om na afloop van dit programma zelfstandig een baan te vinden?

Hoe is het zes weken programma opgebouwd?

Nadat je je hebt aangemeld ziet het programma er als volgt uit:

 • Online kennismakingsgesprek
 • Wekelijks online opdrachten (circa 3 uur per week)
 • Interactieve, online workshops
 • Individuele begeleiding door jouw buddy

Bekijk hier het programma van week tot week.

Wat levert The Boost op?

✔ nieuwe energie, inspiratie en een boost in jouw zelfvertrouwen;

✔ inzicht in wie je bent en wat je wilt, zodat je gericht kunt zoeken naar functies die bij jou passen;

✔ een goed beeld van jouw kwaliteiten en hoe je deze kunt inzetten;

✔ handvatten om jezelf onderscheidend te presenteren op de arbeidsmarkt;

✔ een concreet actieplan om stap voor stap naar jouw volgende baan toe te werken.

Wie ben jij?

 • Je bent tussen de 20 en 40 jaar.

 • Je hebt een MBO, HBO of WO diploma.

 • Je bent op zoek naar een leuke baan.

Data 2020

Aanmelden Voor 21 oktober
Online programma 26 oktober t/m 4 december
Individuele begeleiding Wekelijks
Deelnemen
Bette

Ik kan niet anders zeggen dan dat het een fantastische investering in jezelf is! Ik heb mezelf leren kennen. Ik voel me hierdoor zelfverzekerd en ik weet waar mijn grenzen en kwaliteiten liggen. Mensen uit mijn omgeving merken het op en dat geeft je nog meer energie.

Ouassim

The Boost is een geweldige week geweest. Door alle workshops en andere deelnemers heb ik veel geleerd. The Boost was iets wat ik precies nodig had. Een duwtje in mijn rug, door The Boost heb ik weer positieve energie gekregen. Om mijn droombaan te vinden.

Daniëlle

Dankzij The Boost ben ik zelfverzekerder geworden, weet ik wat ik wil en waar ik goed in ben. Ik kan nu veel gerichter op zoek naar functies die bij mij passen.

Hulya

The Boost is een programma waar je jezelf beter leert kennen. De innerlijke kracht (kwaliteiten) die al in je zit wordt naar boven gehaald. Een programma waar je heel veel leert, niet alleen hoe je de geschikte baan kunt vinden maar ook hoe je jezelf goed kunt profileren, wat je persoonlijke waarden zijn en nog veel meer!

Veelgestelde vragen

Jazeker! Heb je al een baan en ben je op zoek naar een baan die beter bij jou past? Of loopt je tijdelijke contract binnenkort af en wil je je oriënteren op een volgende stap? Dan kunnen wij je hierbij helpen. Bijvoorbeeld door je te leren hoe je overtuigend een sollicitatiegesprek voert.

Dat is natuurlijk fantastisch. Want ons doel is om jou te ondersteunen bij het vinden van een passende baan. We raden je wel aan om het programma af te ronden. Tijdens het programma onderzoek je wie jij bent, wat je kunt en wat je wilt. En je leert hoe je dit op anderen overbrengt. Deze inzichten en vaardigheden zijn ook handig in je nieuwe baan.

Besluit je toch om eerder te stoppen? Dan overleg je dit met je buddy.

The Boost duurt zes weken en bestaat uit:

 • wekelijkse online opdrachten;
 • interactieve online workshops;
 • wekelijkse begeleiding door je buddy.

Wekelijks ben je gemiddeld zo’n drie uur bezig met de online opdrachten. Daarnaast heb je elke week contact met jouw buddy om te bespreken hoe het gaat en wat je nodig hebt om jouw doelen te behalen.

Je volgt inspirerende workshops over doelen stellen en bereiken, je kwaliteiten benutten en overtuigend solliciteren. Tijdens deze workshops ontmoet je de andere deelnemers en de buddy’s en krijg je handvatten om jouw persoonlijke doelen te behalen.

The Boost is een initiatief van de Flanderijn Foundation. We kunnen dit programma gratis aanbieden omdat de Flanderijn Foundation en haar partners alle kosten financieren. In 2020 bieden we tien deelnemers de kans om kosteloos aan dit programma deel te nemen. Ook al je reis- en verblijfskosten worden vergoed. Wel verwachten we dat je je 100% inzet. Dat betekent dat je wekelijks de online opdrachten maakt en aanwezig bent bij de trainingsdagen.

Als deelnemer krijg je toegang tot jouw persoonlijke online leeromgeving. In deze omgeving staan wekelijks nieuwe opdrachten voor je klaar die je in je eigen tijd en tempo kunt maken. Zo onderzoek je jouw kwaliteiten, krijg je feedback op je brief en cv en maak je een persoonlijk plan om een volgende stap in je carrière te zetten. Tijdens de online workshops gaan we aan de slag met de inzichten die je in het online programma hebt opgedaan.

Ook wij doen er alles aan om verspreiding van het corona virus te voorkomen. Daarbij volgen we de richtlijnen van het RIVM. Aangezien de overheid adviseert om enkel met het openbaar vervoer te reizen indien dit strikt noodzakelijk is, hebben we besloten om de trainingsdagen te vervangen door interactieve, online bijeenkomsten.

In de eerste week bepaal je welke doelen jij wilt bereiken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • je zeker voelen tijdens een netwerk- of sollicitatiegesprek;
 • je kwaliteiten ontdekken en weten in welke functies je deze kunt inzetten;
 • je motivatiebrief, cv en LinkedIn verbeteren;
 • oefenen met (online) sollicitatiegesprekken.

Tijdens deze zes weken stel je ook een actieplan op. Zo weet je ook in de maanden na The Boost hoe jij stap voor stap naar je doelen kunt toewerken.

The Boost is een initiatief van de Flanderijn Foundation. Sinds 2015 zet Flanderijn zich in om de kansen van jongvolwassenen op de arbeidsmarkt te vergroten. The Boost wordt volledig gedragen door de Flanderijn Foundation, partners, suppliers en vrijwilligers. Meer dan 30 medewerkers van Flanderijn investeren tijd en/of kennis in The Boost.

Contact