26 oktober start een nieuwe editie

2020-09-23T13:39:53+00:00 23 september 2020|

De corona crisis heeft de arbeidsmarkt de afgelopen maanden flink veranderd. In 2019 was er nog sprake van een recordaantal aan vacatures; in de eerste helft van dit jaar daalde het aantal vacatures met 30 procent.

De werkloosheid loopt in veel sectoren op, terwijl andere sectoren juist alleen maar meer personeel nodig hebben. En ook voor het komende jaar zijn de perspectieven in veel branches onzeker. Zo kunnen sommige bedrijven moeilijk kostendekkend opereren in de anderhalve meter samenleving. Deze onzekerheid en het lagere aantal vacatures maakt het vinden van werk voor veel werkzoekenden een stuk lastiger.

Wat als je juist nu een baan zoekt?

Ben je op zoek naar een baan, dan vraagt dit mogelijk dat je breder kijkt dan enkel de sector waar je voor opgeleid bent of ervaring in hebt. Actief gebruik maken van je eigen netwerk is nog steeds de manier waarop de meeste mensen een baan vinden. Daarbij is het handig dat je weet wat je kunt en wilt en dat je jezelf op een overtuigende manier kunt presenteren. Bijvoorbeeld in je brief, cv en een (online) sollicitatiegesprek.

 

Kun jij wel wat hulp gebruiken?

Vanaf 26 oktober start de volgende editie van The Boost. Met dit kosteloze trainingsprogramma vergroot jij jouw kans op werk. Sinds 2015 ondersteunt de Flanderijn Foundation jongvolwassenen bij het vinden van een passende baan. In zes weken volg je een intensief programma met workshops, een vierdaagse boostcamp en online opdrachten. Jouw persoonlijke buddy ondersteunt je daarbij.

In het programma leer je:

  • welke kwaliteiten je hebt en hoe je deze inzet;
  • in welke banen veel kansen zijn en hoe je vacatures zoekt;
  • hoe je een overtuigende brief en cv opstelt; en
  • hoe je een goed (online) sollicitatiegesprek voert.

Ook heb je na zes weken een plan van aanpak om doelgericht te solliciteren.

 

Meer weten of aanmelden?

Op deze pagina vind je meer informatie en kun je je tot 17 oktober aanmelden.