De zevende editie zit erop!

2019-12-13T05:40:44+00:00 13 december 2019|

Gisteren hebben we zevende editie van The Boost afgesloten met een terugkomdag. We zijn deze dag begonnen met een check-in waarin de deelnemers onder begeleiding van een buddy met elkaar hebben besproken wat er sinds de boostcamp is gebeurd, waar ze de komende weken en maanden mee aan de slag gaan en wat of wie ze hierbij nodig hebben.

 

Waar bij de ene deelnemer de uitdaging ligt op jezelf in beweging krijgen en houden is voor de ander de uitdaging om mensen in je netwerk te benaderen om zo contact te leggen met organisaties.

 

Vijf gouden regels bij sollicitatievragen

Het voeren van een sollicitatiegesprek blijft voor veel deelnemers spannend en lastig. Om hier mee te oefenen, hebben de deelnemers vijf gouden regels opgesteld waar een goed antwoord aan voldoet, namelijk:

  1. positief geformuleerd;
  2. een mix van zakelijk met een persoonlijk tintje;
  3. to-the-point;
  4. concreet met voorbeelden; en
  5. het maakt duidelijk wat de toegevoegde waarde is voor de werkgever.

 

Aan de hand van deze vijf punten zijn we gaan oefenen met veelvoorkomende vragen.

 

Netwerken, hoe pak je dat aan?

Ook netwerken is ook zo’n lastig onderwerp. Want hoe weet je wat iemand voor je kan betekenen, wat doe je als je het spannend vindt om op onbekenden af te stappen en welke vragen stel je om het gesprek gaande te houden en jezelf op een overtuigende manier te presenteren. Hier zijn we vervolgens mee gaan oefenen.

 

Rust, handvatten en vertrouwen

Samen met het bestuur, vrijwilligers en partners van de foundation hebben we aan het einde van de middag getoost op de stappen die de deelnemers hebben gezet.

 

Stefanie en Katrien, twee van de deelnemers, hebben gedeeld hoe zij het programma hebben ervaren. Hoe dit programma hen rust heeft gegeven doordat ze meer grip hebben op hun loopbaan. En hoe ze de handvatten hebben om nu en in de toekomst bewuster te kunnen kiezen voor wat zij belangrijk vinden en dit ook aan anderen over kunnen brengen.

 

Kun jij zelf wel een boost gebruiken?

Hou onze site en social media in de gaten. Vanaf begin 2020 starten we met de voorbereidingen van een volgende editie. En wellicht ben jij er bij!