Hoe kies je een baan die bij je past?

2019-10-12T08:43:12+00:00 12 oktober 2019|

Wie zijn de andere deelnemers van The Boost? En wat kan ik de komende weken verwachten? Vrijdag 11 oktober vond de kennismakingsdag plaats bij Flanderijn in Rotterdam. Altijd weer een spannend moment om de andere deelnemers te ontmoeten.

 

Wat zijn jouw persoonlijke doelen?
’s Ochtends hebben de deelnemers onderzocht en uitgewisseld waar zij de komende weken aan willen werken. In deze editie ligt de focus van de meeste deelnemers op hun vergroten van het vertrouwen in zichzelf, het ontdekken van de kwaliteiten en het kiezen van een baan die bij je past. Natuurlijk heeft onze fotografe Hannah weer een prachtige portretfoto van de deelnemers gemaakt. Deze kunnen ze gebruiken voor hun LinkedIn profiel of cv.

 

Hoe kies je een baan die bij je past?

’s Middags gingen de deelnemers in subgroepen uit elkaar. Daarbij rouleerden ze langs drie tafels met elk een eigen thema:

  • Welke waarden vind jij belangrijk en hoe geef je hier invulling aan?
  • Welke kwaliteiten herken je bij jezelf en wat heeft een werkgever hieraan?
  • Welke branches en beroepen heb je al ervaring in, welke maken je nieuwsgierig en hoe ga je deze de komende weken onderzoeken?

 

Een mooie manier om elkaar beter te leren kennen en een eerste verkenning te doen voor de baan die bij je past.

 

Hoe verder?

De komende weken gaan de deelnemers verder met het online programma en hebben ze wekelijks contact met hun buddy. En op donderdag 14 november start de vierdaagse boostcamp.