Een oud-deelnemer aan het woord

2019-07-03T12:46:01+00:00 27 augustus 2018|

Ik kijk met een grote glimlach op mijn gezicht terug op ‘The Boost’. Het liet mij zien dat het leven ook een andere kant heeft. Mijn negatieve gedachtes, valkuilen en andere belemmeringen zorgden ervoor dat ik geen positieve kijk meer had op het solliciteren. Ik kreeg de kriebels bij de vraag; ‘Wat zoek je in je baan?’ Ik wist vooral wat ik niet wilde.

Boostcamp
Ik krijg een warm gevoel van binnen als ik terug denk aan de vierdaagse Boostcamp. Er zijn zoveel lieve mensen geweest die ons als groep hebben geholpen. Ze hebben ons één voor één, ieder op zijn/haar eigen manier, laten inzien dat we heel veel waard zijn en laten nadenken over hoe we dit aan de rest van de wereld kunnen laten zien. De workshops, waarin mensen open en eerlijk met ons deelden hoe zij het werkleven ervaren, waren erg waardevol en gaven mij energie om mezelf weer op de arbeidsmarkt te durven zetten.

Het heeft me geraakt dat elke ‘Booster’ op zijn/haar eigen manier zulke grote stappen heeft gemaakt. De energie is bijzonder als we met z’n allen samen zijn. Het is mooi om te zien hoe je, door hetzelfde probleem met elkaar te delen, een hechte band ontwikkelt.

Wat heb ik geleerd van The Boost?
The Boost heeft mij geleerd om de regie zelf in handen te nemen. Op persoonlijk vlak ben ik erg gegroeid tijdens ‘The Boost’. Het wakkerde ‘mijn vuurtje’ weer aan om aan de slag te gaan met mijzelf. Het liet mij zien dat ook ik een plek op de arbeidsmarkt verdien en dat ik genoeg kwaliteiten bezit om een toegevoegde waarde te zijn voor bedrijven. Maar ook dat juist mijn kwetsbaarheid, wat ik voorheen als zwakte zag, juist een sterke kwaliteit is en ik daar mensen mee kan raken (in positieve zin!). Ik leer nu om te kijken naar wat ik belangrijk vind en wat ik graag wil. Om eerst voor mezelf te zorgen, voordat ik voor een ander kan zorgen. Cliché, maar waar!

Ook heeft het me een andere kijk gegeven op het solliciteren. Het neemt mijn zenuwen niet helemaal weg, maar ik weet nu ook hoe een sollicitatieprocedure in z’n werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken (LinkedIn, selectie etc.). Voorheen als ik een vacature zag, keek ik vooral naar wat de andere partij in zijn toekomstige werknemer zocht en paste me daar op aan. Voor een ander misschien een gekke gedachte, voor mij iets wat ik in mijn dagelijkse leven ook deed. Nu kijk ik eerst waar mijn ideale werkplek aan moet voldoen, of ik daar mijn kwaliteiten kan gebruiken en ontwikkelen en of dat overeenkomt met de vacature.

De toekomst
Naast het moederschap ben ik ‘achter de schermen’ bezig met het ontwikkelen van een eigen bedrijf. Na ‘The Boost’ ben ik erachter gekomen dat ik kennis en ervaringen wil delen met andere mensen. Ik zou graag mijn eigen bedrijf op willen richten om mensen te begeleiden tijdens hun zwangerschap. Ik vind het belangrijk dat vrouwen bewust hun zwangerschap ervaren en ik hoop dat ik in de toekomst zwangere vrouwen (en hun partner) een stukje verlichting kan brengen in deze bijzondere tijd van hun leven.

Bedankt voor deze geweldige ervaring. Ik ben door The Boost een stukje meer mezelf geworden!

Nadine
Oud-deelnemer The Boost 2018